top of page

Stichting De Leidse Rederij

Over ons

Vrijwillige schippers

Stichting De Leidse Rederij is een vrijwilligersorganisatie van ruim zeventig enthousiaste schippers, gidsen, gastheren- en vrouwen en scheepstechnici, die oud-Leiden een warm hart toe dragen.


Leiden is een echte waterstad met wel 28 kilometer aan schilderachtige grachten en groene singels.

Langs oude vaarwegen vinden we in de gezellige binnenstad vele bezienswaardigheden zoals de Universiteit Leiden, vele musea, monumentale panden, fraaie hofjes, oude steegjes en sporen van een roemrijk verleden.

 

Deze schatkamer van kennis, cultuur en wetenschap inspireerden ons om in 2004 een Leidse Rederij te stichten om de pracht en praal van een historische stad vanaf het water te laten zien.

 

Wij zijn gestart met een kleine vloot en deze is inmiddels uitgegroeid tot een rederij met twaalf
karakteristieke schepen.

Onze gidsen (en tevens schippers) nemen u graag mee met de mooie verhalen uit het roerige Leidse verleden. Ons team kent vele ins en outs van de Leidse watergeschiedenis en daarmee is geen rondvaart hetzelfde. Zo komt  u op een leuke wijze veel te weten over de 'stadvanontdekkingen'.

Alle schippers zijn goed opgeleid en in het bezit van een vaarbewijs met een marifooncertificaat. Onze vloot voldoet aan alle eisen die de Scheepvaartinspectie aan bedrijfsvaartuigen stelt en is uitgerust met de benodigde reddingsmiddelen. Onze doelstelling is om oude en klassieke schepen, die passen in het historische stadsbeeld, in de vaart te houden. Daarmee willen wij aan de belangstellende passagiers een mooie indruk geven van de geschiedenis van Leiden als waterstad.

Stichting De Leidse Rederij is sinds 2014 erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Al onze diensten voeren wij uit onder de CBRB/VNPR Personenvervoercondities voor de binnenvaart. Stichting De Leidse Rederij is aangesloten bij Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Ons advies? Varen is fijner dan je denkt...

bottom of page