• Pilgrims Vaar- en wandeltocht Leiden
  • Pilgrims Vaar- en wandeltocht Leiden

Pilgrims Vaar- en wandeltocht Leiden

Ruim 100 Pilgrim Fathers kwamen in 1609 aan in Leiden en in 1620 (dus 400 jaar geleden) vertrok er een groot aantal naar Amerika. Zowel hun aankomst als hun vertrek ging met boten via de Leidse grachten. Pilgrimkinderen trokken in die tijd samen op met de Leidse jeugd. De nog jonge Rembrandt van Rijn had bijvoorbeeld een Pilgrimvriendinnetje, en Rembrandt zal ongetwijfeld met haar bij het water gespeeld hebben nabij de Weddesteeg waar Rembrandt woonde, en natuurlijk ook rond de Pieterkerk.

Speciaal voor het Pilgrimjubileum verzorgt Stichting De Leidse Rederij vaar- en wandelarrangementen door Leiden, langs de diverse Pilgrimlocaties. U ziet dan ook waar de Pilgrims in 1609 bij hun aankomst zijn uitgestapt en in 1620 bij hun vertrek zijn ingestapt in de boten, en waar zij zijn uitgezwaaid door de achterblijvers.

Wilt U dit zelf ervaren en meer informatie over de Leidse Pilgrim Fathers krijgen (waarvan 9 Amerikaanse presidenten afstammen), dan biedt Stichting De Leidse Rederij u een keuze uit twee arrangementen:

1. Tijdens een vaartocht van anderhalf uur door de historische grachten als over de groene singels van Leiden, vertelt een gids u aan boord alles over de Leidse periode van de Pilgrim Fathers.
2. Omdat niet alle locaties vanaf het water te zien zijn, kunt U ook kiezen voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht van gedurende twee uur. Tijdens de wandeling worden locaties op het land bezocht, waaronder de Pieterskerk. De wandelgids vertelt u ook een aantal ludieke anekdotes.

Kosten vaartocht:
Tot 20 gasten: €200,-
Tot 30 gasten: €300,-

Kosten vaar- en wandeltocht:
Tot 20 gasten: €320,-
Tot 30 gasten: €420,-

Alle genoemde prijzen zijn inclusief schipper(s), wandelgids(en), brandstof en BTW. Exclusief eventuele voor- en navaarkosten. In principe wordt er gevaren met een open sloep; een gesloten sloep is tegen meerkosten verkrijgbaar.