• Rembrandt ’s Vaar- & Wandelwegen

Rembrandt ’s Vaar- & Wandelwegen


Tijdens een vaartocht door de sfeervolle oude grachten van Leiden volgt u de jonge jaren van de Leidse Rembrandt. Uw schipper vertelt u over het wel en wee van zijn jeugd en zijn opleiding tot schilder. Vanaf het water ziet u o.a. een replica van de molen zoals die van zijn vader aan het Galgewater. Daar ziet u ook de dubbele houten ophaalbrug, zoals die in zijn kinderjaren werd gebouwd in de rivier de Rijn en tegenwoordig de Rembrandtbrug wordt genoemd. Na een uurtje varen stapt u van boord in het historische centrum van Leiden en een ervaren wandelgids neemt u verder mee in het verhaal van de jonge jaren van Rembrandt.
Door oude straatjes en steegjes rondom de Pieterskerk wandelt u door de omgeving waar Rembrandt zijn jeugd doorbracht en als puber de Latijnse School bezocht.
Zijn ouders schreven hem met veertien jaar in bij de universiteit van Leiden, maar al snel gaf Rembrandt te kennen liever schilder te willen worden.
Afhankelijk van de openingstijden kunt u er de ‘Young Rembrandt Studio’ bezoeken.
De studio aan de Langebrug 89 is geopend op zondag, maandag en dinsdag van 12.00 - 17.00uur en van op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 17.00uur. 

Kosten voor de vaar- & wandeltocht van twee uur:
Tot 20 gasten: €220,- en tot 30 gasten: €320,-

Beide prijzen zijn inclusief schipper(s), wandelgids en BTW en exclusief voor eventuele voor- en navaarkosten. Er wordt gevaren met een open boot. Naar wens kan er - tegen een kleine meerprijs - met een overdekte sloep worden gevaren.

De vaar- en wandeltocht zijn ook afzonderlijk van elkaar te boeken.
Neem voor meer informatie contact op met Stichting De Leidse Rederij:
telefoon 071-528 22 52.