Erkend

Onze gidsen en schippers nemen u graag mee met de mooie verhalen uit het roerige Leidse verleden. Ons team kent vele ins en outs van de Leidse watergeschiedenis en daarmee is geen rondvaart hetzelfde. Zo komt  u op een leuke wijze veel te weten over de 'stadvanontdekkingen'.

Alle schippers zijn goed opgeleid en in het bezit van een vaarbewijs met een marifooncertificaat. Onze vloot voldoet aan alle eisen die de Scheepvaartinspectie aan bedrijfsvaartuigen stelt en is uitgerust met de benodigde reddingsmiddelen. Onze doelstelling is om oude en klassieke schepen, die passen in het historische stadsbeeld, in de vaart te houden. Daarmee willen wij aan de belangstellende passagiers een mooie indruk geven van de geschiedenis van Leiden als waterstad.

Stichting De Leidse Rederij is sinds 2014 erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Al onze diensten voeren wij uit onder de CBRB/VNPR Personenvervoercondities voor de binnenvaart. Stichting De Leidse Rederij is aangesloten bij Koninklijke BLN-Schuttevaer

Ons advies?
Varen is fijner dan je denkt...