• Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

In 2021 vertrekt een sloep op zaterdag 19 juni, zaterdag 3 juli, zaterdag 17 juli, zaterdag 31 juli, zaterdag 14 augustus, zaterdag 28 augustus. zaterdag 11 september en zaterdag 25 september vanaf de Apothekersdijk in Leiden voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. En u kunt meevaren!

Er is aan boord ruimte voor tien gasten met inachtneming van het Anderhalvemeterprotocol.

Ver voor de komst van ons moderne vervoer in de tijd van het Romeinse Rijk was de Oude Rijn al een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. Een tocht van ongeveer 4 uur brengt u op een verassende manier door de geschiedenis van deze Romeinse grens, ook wel limes genoemd, en ons cultureel erfgoed. In Park Matilo, waar 2000 geleden het Leidse grensfort het Kanaal van Corbulo bewaakte, wordt u ontvangen door een deskundige gids die u meeloodst door de tijd van de Romeinen.

U wandelt langs het castellum, de poorten en de groene tuinen. Vol van alle verhalen wordt u een Romeinse lunch aangeboden aangeboden bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. U kunt hier het rijksmonument bezichtigen met verassende mogelijkheden. Na de lunch vaart u weer terug naar de Apothekersdijk in Leiden.

De start van dit programma is om 10.00uur vanaf de Apothekersdijk 5 en de terugkomst is rond 14.00uur op dezelfde locatie.

Kortom een ochtend en middag vol geschiedenis, gezelligheid, een heerlijke lunch en vaarplezier. Voor dit unieke arrangement betaalt u € 35,- per persoon voor een volwasse en kinderen (t/m acht jaar) betaalt u €25,- en kunt u reserveren via Sloepennetwerk.nl