• Varen en wandelen in het kielzog van de Romeinen

Varen en wandelen in het kielzog van de Romeinen

Vaar mee over de Oude Rijn, sinds kort Unesco Wereld Erfgoed!

Tweeduizend jaar geleden was druk op en langs de Oude Rijn, de noordgrens (Limes) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. En u kunt daar een stukje van meebeleven!
In 2021 vertrekt een sloep op zaterdag 19 juni, zaterdag 3 juli, zaterdag 17 juli, zaterdag 31 juli, zaterdag 14 augustus, zaterdag 28 augustus. zaterdag 11 september en zaterdag 25 september vanaf de Apothekersdijk.

Er is aan boord ruimte voor tien gasten met inachtneming van het Anderhalvemeterprotocol.

Met een Romeinenspecialist aan boord als gids, vertrekt u in een comfortabele sloep voor een vaar- en wandeltocht van ongeveer 4 uur. Bij het voormalige fort Matilo, waar 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo bewaakte, gaat u aan land. Hoor hoe de soldaten in dit fort leefden, bewonder de wachttorens en geniet van de prachtige historische tuinen. De tweede stop is bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. In dit rijksmonument staat een Romeinse lunch voor u klaar. Na deze relaxte onderbreking vaart u terug naar de Apothekersdijk in Leiden.

Programma Leiden-Matilo-Achthoven
10:00 uur Vertrek Leidse Rederij – Apothekersdijk Leiden.
10:30 uur Wandeling met gids door Park Matilo (UNESCO Werelderfgoed).
11:30 uur Varen
12:00 uur Romeinse lunch bij Hoeve Dijkzicht in Achthoven. Mogelijkheid tot bezichtigen van dit rijksmonument.
13:00 uur Varen.
14:00 uur Aankomst Leidse Rederij – Apothekersdijk Leiden.

Kortom een ochtend en middag vol geschiedenis, gezelligheid, een heerlijke lunch en vaarplezier. Voor dit unieke arrangement betaalt u € 35,- per persoon voor een volwasse en kinderen (t/m acht jaar) betaalt u €25,- en kunt u reserveren via Sloepennetwerk.nl