• Duwen met de Doordouwer
  • Duwen met de Doordouwer
  • Duwen met de Doordouwer

Duwen met de Doordouwer


Stap aan boord van de Doordouwer, een oude zeesloep, die u zelf voortbeweegt.

In het schip bevindt zich nog een origineel handvoortstuwingsapparaat met acht hendels, die door acht duo’s tegenover elkaar met een duw-en-trek-beweging worden bediend. Hierdoor draait de schroef van de sloep en begint de boot te varen. Dit was voor de zeelui in vroeger tijden een betrouwbare manier om met een reddingssloep snel van een schipbreuk weg te kunnen varen.

Stichting De Leidse Rederij heeft deze unieke sloep weer volledig vaarklaar gemaakt voor een sportieve vaartocht. Twee ervaren schippers begeleiden u - met trommelslagen of met de beat van muziek - door de Leidse grachten en groene singels of loodsen u over de woelige wateren van de Kagerplassen. Aan boord is plaats voor wel vijfenveertig ‘opvarenden’, zodat er onderweg genoeg gelegenheid is om de zestien ‘doordouwers’ aan de hendels af te wisselen.

Daarnaast is deze klassieke zeesloep uitgerust met een fluisterstille elektromotor, waardoor er onderweg voldoende rustmomenten zijn na alle fysieke inspanning.

Ontspanning door inspanning; de Doordouwer biedt een originele en sportieve uitdaging voor alle groepen vanaf 16 personen. De sloep is uitgerust met een muziekinstallatie waarop u uw eigen iPod of mobiele telefoon kunt aansluiten.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.