• Cocosmacroon
  • Cocosmacroon

Cocosmacroon

een Fries ‘skûtsje’ op het Leidse water

max. 30 passagiers - Reserveer direct  

Een cocosmacroon is behalve een koekje ook een typisch Leidse uitdrukking voor een vreemde snuiter. Samen met de ‘Wattanjûh’ is de ‘Cocosmacroon’ geïnspireerd op een Fries skûtsje. Een oud scheepstype dat past in de historische binnenstad van Leiden. Een skûtsje (Fries voor schuitje) is een verzamelnaam voor kleine talkachtige platbodems die in het begin van de twintigste eeuw dienst deden als binnenvaartschip. Beide schuitjes zijn in opdracht van onze rederij ontworpen door een Friese scheepsbouwer. 


De inbouw en afwerking van de schuitjes werd met veel enthousiasme door onze eigen technische crew verricht. Beide skûtsjes’ varen sinds 2011 in de Leidse wateren en worden ook ingezet als reguliere rondvaartboot. Als ‘waterbus’ is er ieder uur een leuke Rondvaart Leiden vanaf ons Havenkantoor aan de Apothekersdijk 5.

Daarnaast onderhoudt het andere skûtsje een pendeldienst tussen Leiden en Katwijk aan Zee v.v.: ‘ het Venetië van het Westen’ genaamd.

Aan boord vindt u veel ruimte en een prettig zitcomfort met een muziekinstallatie waarop digitale geluidsbronnen passen.