• Wattanjûh
  • Wattanjûh
  • Wattanjûh

Wattanjûh

een Fries ‘skûtsje’ op het Leidse water

max. 30 passagiers - Reserveer direct

Het ontwerp voor de ‘Leidse Waterbus’ is geïnspireerd op een Fries skûtsje als oud vrachtscheepje. Een vaartuig dat past in het beeld van een oude stad. Een skûtsje (Fries voor schuitje) is een verzamelnaam voor de kleine tjalkachtige platbodems die in het begin van de twintigste eeuw dienst deden als binnenvaart-scheepje. Geheel in die vaartraditie liet onze rederij de ‘Leidse Waterbus’ tekenen bij een Friese scheepsontwerper. De inbouw en afwerking van onze beide ‘skûtsjes’ zijn voor een groot deel door onze eigen technische crew tot stand gekomen.

Beide schuitjes varen sinds 2011 in de Leidse wateren en worden ook ingezet als rondvaartboot met op ieder uur een afvaart voor onze Rondvaart Leiden vanaf het Havenkantoor aan de Apothekersdijk 5. Ook voor de pendeldienst tussen Leiden en Katwijk aan Zee v.v.: ‘het Venetië van het Westen’, wordt er met een ‘skûtsje’ gevaren.

Aan boord bevindt zich een geluidsinstallatie waar u uw eigen digitale geluidsbronnen kunt aansluiten

Wees niet verbaasd als u ‘in het Leidse’ wordt nageroepen met: ‘ Wattanjûh’ ?! Een echte Leidse uitroep voor ‘wat-is-er-dan, joh’ ?!