• Doordouwer
  • Doordouwer
  • Doordouwer
  • Doordouwer
  • Doordouwer
  • Doordouwer
  • Doordouwer

Doordouwer

Een klassieke zeesloep uitgerust met een uniek handvoortstuwingsapparaat en vaart daarnaast volledig elektrisch aangedreven (verboden te roken aan boord).

van 16 - 45 passagiers - Reserveer direct

‘Duwen met de Doordouwer’

Welkom op de ‘Doordouwer’, een gerestaureerde zeesloep, die u zelf voortbeweegt! In dit unieke schip bevindt zich nog een origineel handvoortstuwingsapparaat met acht hendels, die door duo’s tegenover elkaar met een duw-en-trek-beweging worden bediend. Hierdoor draait de schroef van de sloep en begint de boot te varen. Omwille van de veiligheid is het niet toegestaan te roken aan boord van de 'Doordouwer'.

Zulke Verhoef-sloepen waren in de jaren vijftig van de vorige eeuw ook te vinden aan boord van de bekende walvisvaarders de Willem Barentsz l & ll. In polaire gebieden moest de bemanning bij een eventuele schipbreuk snel van het zinkende schip kunnen wegvaren. De oude dieselmotoren uit die tijd waren niet altijd even betrouwbaar bij lage temperaturen.

Onder leiding van twee ervaren schippers gaat u als bemanning aan de slag; trommelslagen of de ‘beat’ van muziek bepalen het tempo van het schip.
Ontspanning door inspanning tijdens deze sportieve vaartocht. De schippers loodsen u veilig door de Leidse singels en grachten of over het woelige water van de Kagerplassen.

Deze klassieke sloep biedt plaats aan 45 ‘koppen’, zodat er onderweg genoeg gelegenheid is om ‘de doordouwers’ af te wisselen.

Daarnaast is deze zeesloep uitgerust met een fluisterstille elektromotor waardoor er onderweg voldoende rustmomenten zijn na alle fysieke inspanning.

Aan boord bevindt zich een geluidsinstallatie waar u uw eigen digitale geluidsbronnen kunt aansluiten.