• Singelpark te voet & te vaart
  • Singelpark te voet & te vaart

Singelpark te voet & te vaart

Het Singelpark omringt het historisch centrum van Leiden met groen.
Een kilometerslang stadspark met het water van de singels als een blauwe ader door het park. 

Vaar en wandel met ons mee door de geschiedenis van de Leidse Sleutelstad.
Langs het Singelpark ga je terug in de tijd van ‘Oud Leyden’ tot de tijd van nu met bijzondere bruggen, zoals de Hapynionbrug, de Loviumbrug en de Wisenniabrug.
Onderweg zien we oude stadspoorten, 17e eeuwse hofjes, fraaie molens en industriële monumenten. De Leidse singelring is de grootste stedelijke verdedigingsgordel van Europa waarvan de aanleg nog duidelijk zichtbaar is.

Ervaar de ruim zes kilometer lange groene weg rond ‘de stad van ontdekkingen’ en stap aan boord voor een ontspannen rondvaart.
Halverwege de route stapt u van boord om de benen te strekken en de tocht te voet te vervolgen. Een ervaren Leidse schipper en wandelgids vertellen u over het wel en wee van de oude- en de nieuwe stad.
Dit Singelpark-arrangement is zeer geschikt voor groepen, zoals families, vrienden en zakelijke meetings. Onderweg aan boord kunt u desgewenst een ontbijt, een lunch of hapjes-en-drankjes mee bestellen.

Maak uw wensen kenbaar en wij gaan voor u aan de slag …

Klik op lees meer voor kosten en voorwaarden.

Kosten voor het Singelpark-arrangement gedurende 1.5 – 1.75uur: tot 20 gasten: €250,- en tot 30 gasten: €330,-

Alle genoemde prijzen zijn inclusief schipper(s), wandelgids(en), brandstof en BTW. Opstap aan boord is bij Brasserie de Poort’ en de wandeling wordt hier ook geëindigd. In principe wordt er gevaren met een open sloep; een gesloten sloep is tegen meerkosten verkrijgbaar.

De vaar- en wandeltocht zijn ook afzonderlijk van elkaar te boeken.